Ημερομηνία

2nd Φεβρουάριος 2024
Έχει λήξει!

Ώρα

11:00 am - 1:00 pm

O Δήμος Αριστοτέλη στο Παλέρμο – Πρόγραμμα Σχολικού Τουρισμού και Πολιτισμού

Μια εξωστρεφής, προσεγμένη και πολλά υποσχόμενη συνεργασία!

Στις 2 Φεβρουαρίου η καρδιά της Ανατολικής Χαλκιδικής χτυπά στο Παλέρμο της Σικελίας, με το οποίο ο Δήμος Αριστοτέλη δικτυώνεται στις πολιτιστικές, σχολικές, προσκυνηματικές και γαστρονομικές ανταλλαγές.

Στο Δημαρχείο της πόλης, σε συνεργασία με τη Fiavet Sicily, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος παρουσιάζει σε 40 Σικελούς ταξιδιωτικούς πράκτορες την Ανατολική Χαλκιδική ως πολυμορφικό προορισμό διακοπών, εστιάζοντας στις σχολικές ανταλλαγές και στις πολιτιστικές αποδράσεις, που εστιάζουν στις αριστοτελικές και αθωνικές ιστορίες.

Η Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη, Μαρία Πάππα, προτείνει ετοιμοπαράδοτα πακέτα διακοπών σχολικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού, συμμετέχοντας στο B2B πρόγραμμα πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων της Fiavet Sicily.

O chef ambassador της Ανατολικής Χαλκιδικής, Πάνος Τζιουρτζιούμης, προσφέρει sea food finger food στους πάνω από 50 Σικελούς προσκεκλημένους του Δήμου Παλέρμο, το οποίο αναδεικνύει την τοπική θαλασσινή KOUZINA και την αθωνική γαστρονομία / διατροφή. Τοπικοί Οίνοι συνοδεύουν την επαγγελματική συνεύρεση.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η σικελική συμμετοχή στο KOUZINA 2024:

http://www.cluster-aristotle.travel/event/4-θαλασσινές-μακαρονάδες-η-πάστα-της-το/

http://www.cluster-aristotle.travel/event/4-θαλασσινές-μακαρονάδες-της-puglia/
http://www.cluster-aristotle.travel/event/4-θαλασσινές-μακαρονάδες-του-παλέρμο/

http://www.cluster-aristotle.travel/event/4-θαλασσινές-μακαρονάδες-της-messina/

αλλά και το Erasmus πρόγραμμα σχολικών ανταλλαγών με τη Σικελία, που ο Δήμος Αριστοτέλη εκπονεί σε συνεργασία με τα τρία τοπικά Λύκεια.

Μια εξαιρετικά δουλεμένη πρωτοβουλία, ένας ανοικτός διάλογος, που ανοίγει με λόγο και θέμα την τεράστια σικελική τουριστική αγορά, καθώς και (σταδιακά) εκείνη της Magna Grecia!

Ακολουθήστε το ταξίδι μας στις ελληνικές αποικίες της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε.