Το γιαούρτι

Σε έναν τόπο κατάφυτο και εύφορο η κτηνοτροφία ανθεί και χαρίζει υψηλής ποιότητας γάλα από το οποίο παράγονται πολλές ποικιλίες τυριού, καθώς και πεντανόστιμο βιολογικό γιαούρτι.

Πράγματι, στα γιαουρτοκομεία της περιοχής ο επισκέπτης θα βρει μαζεμένη όλη την τοπική παράδοση: «γαλατένιες» δεξαμενές που ανακατεύουν ευωδιές της φύσης, καρδάρια που πήζουν το γάλα και ανθρώπους που στοιβάζουν την παραγωγή για να φτάσει ολόφρεσκη στα πιάτα του ντόπιου ή του επισκέπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντόπιο γιαούρτι φτιάχνεται από γίδινο, αγελαδινό και πρόβειο γάλα, που συλλέγεται από τα κοπάδια της περιοχής, με τη συνταγή των παλιών τσομπαναραίων, που γνώριζαν την τέχνη αλλά και τα μυστικά της δημιουργίας της πιο αγαπημένης ελληνικής γεύσης: του γιαουρτιού.

Βρες περισσότερα: Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω Περιοχής | Το Γιαούρτι μας (mountathosarea.org)

Το γιαούρτι

«γαλατένιες» δεξαμενές που ανακατεύουν ευωδιές της φύσης

Φωτογραφίες

Περισσότερα για τη Γαστρονομία