Η Ουρανούπολη

Στα σύνορα του Αγίου Όρους, του μοναδικού ζωντανού θρησκευτικού μνημείου του κόσμου, εκεί που ο μύθος συναντά την πραγματικότητα, εκεί που οι άνθρωποι ενώνονται με το θείο, βρίσκεται η Ουρανούπολη, ένας πανέμορφος οικισμός, χτισμένος ακριβώς δίπλα στην ιερή πόρτα που συνδέει το χθες του μεγαλοπρεπούς Βυζαντίου με το σύγχρονο τουριστικό όνειρο.

Η Ουρανούπολη ατενίζει το Αιγαίο και τον αγιορείτικο κόλπο, καλημερίζoντας τον επιβλητικό Άθωνα, ο οποίος υψώνεται σαν γίγαντας που μόλις αναδύθηκε από τη μεσογειακή θάλασσα.

Τι θα κάνεις στην Ουρανούπολη;

Καταρχάς θα κολυμπήσεις στις αμέτρητες αμμώδεις παραλίες της και θα χαρείς θαλάσσια σπορ, ψάρεμα, παιχνίδια στην άμμο, καταδύσεις και ό,τι το ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να σου προσφέρει!

Θα περιηγηθείς ανάμεσα στα βυζαντινά μνημεία και στα καταστήματα με τα αγιορείτικα είδη, θα δοκιμάσεις ευλογημένους αγιορείτικους οίνους, ελαιόλαδο, μέλι, ελιές, βότανα και θα προμηθευτείς βυζαντινές εικόνες / κοσμήματα εμπνευσμένα από το Βυζάντιο και την τεχνική του.

Θα περπατήσεις ακολουθώντας τις δύο χαρτογραφημένες περιπατητικές διαδρομές : τον αρχαιολογικό και το θρησκευτικό περίπατο, οι οποίες με τη σειρά τους ακολουθούν τον Προαθωνικό Περίπατο και την αγιορείτικη συνοριογραμμή. Θα επισκεφθείς τη Μονή Ζυγού, το μοναδικό αγιορείτικο μοναστήρι που μπορούν να επισκεφθούν γυναίκες, αλλά και τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους, έναν τόπο που χαρίζει ψυχική ηρεμία και ανάταση.

Θα κολυμπήσεις στις blue lagoon περιοχές στα νησάκια Δρένια, θα περιηγηθείς με πλοιάρια στον Αθωνικό Κόλπο και στις παραλίες του, θα πραγματοποιήσεις τον παράπλου του Αγίου Όρους, θα απολαύσεις φρεσκότατο ψαρομεζέ, θα γευματίσεις ή θα δειπνήσεις στα εξαιρετικά restaurants της Ουρανούπολης, η οποία αποτελεί (και) τη γαστρονομική κοιτίδα ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Πραγματικά η επιλογή θα σε αποζημιώσει!

Ουρανούπολη

Χαλκιδική

μοναδικό ζωντανό θρησκευτικό μνημείο του κόσμου

Φωτογραφίες

Περισσότερα μέρη για να δείτε