Τα μύδια και οι μυδοκαλλιέργειες

Η Ολυμπιάδα και το Αριστοτελικό Όρος δεν είναι μόνο «διάσημοι» τουριστικοί προορισμοί ως τόποι γέννησης του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη, αλλά είναι οι πλέον γνωστοί μυδοπαραγωγοί προορισμοί – τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πράγματι τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν για τη γεύση, το μέγεθος, το χρώμα, την καθαρότητα αλλά και τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αυτό οφείλεται στην απαράμιλλη κρυστάλλινη ποιότητα του θαλασσινού νερού, που ευνοεί τη μυδοκαλλιέργεια, στα πολλά (επίσης καθαρά) βρόχινα (γλυκά) νερά, που καταλήγουν το χειμώνα στη θάλασσα από το Αριστοτελικό Όρος, καθώς και στην έλλειψη κάθε μορφής μόλυνσης ή περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σε ένα περιβάλλον που απλά θυμίζει τον παράδεισο.

Πρόκειται για πραγματικά βιολογικό προϊόν, αφού για την παραγωγή τους δεν απαιτείται καμία χρήση τροφής, θεραπείας ή άλλης επέμβασης, αφού τα μύδια τρέφονται αποκλειστικά από το θαλασσινό νερό, το οποίο και φιλτράρουν συνεχώς.

Είναι δε προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ελάχιστο λίπος και πέραν όλων των άλλων (μεταλλικά στοιχεία υδατάνθρακες, βιταμίνες, αναπλαστικές και ενεργειακές ουσίες) είναι η πλουσιότερη ζωική τροφή σε περιεκτικότητα σιδήρου (τριπλάσια από το μοσχαρίσιο συκώτι).

Μάθε για τις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω Περιοχής | Τα μύδια και οι μυδοκαλλιέργειες (mountathosarea.org) και προετοίμασε επίσκεψή σου σε αυτές, προκειμένου να λάβεις μέρος στη διαδικασία συλλογής μυδιών. Δε θα το ξεχάσεις ποτέ!

Tα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν

Φωτογραφίες

Περισσότερα για τη Γαστρονομία