Μήνας του Μέλιτος

Οργάνωσε εδώ τις πιο ξεχωριστές διακοπές της ζωής σου! Η περιοχή ενδείκνυται για ρομαντικές αποδράσεις σαν και αυτές που περιγράφονται πιο κάτω:

Απόδραση στην Αρναία, στη Βαρβάρα και στα γύρω ορεινά

Θα ξεκινήσεις από την Αρναία, που αποτελεί φημισμένο παραδοσιακό οικισμό – έναν από πιο όμορφους στη Μακεδονία! Θα περιπλανηθείς στα λιθόστρωτα σοκάκια του, θα επισκεφθείς τα λαογραφικά του μουσείαθα περπατήσεις στο βουνό, θα κάνεις όνειρα ζωής στους καταρράκτες του Παλαιοχωρίου, θα ποδηλατήσεις στα μονοπάτια γύρω από τον οικισμό, θα τσιπουρομπλεχθείς με τους ντόπιους, θα σφιχταγγαλιασθείς στους λόφους του Χολομώντα, έχοντας «στα πόδια σου» τα τρία πόδια της Χαλκιδικής.
Θα περπατήσεις στα πολύχρωμα φθινοπωρινά ή στα πράσινα ανοιξιάτικα τοπία της Βαρβάρας και θα γευματίσεις / δειπνήσεις  στα
εξαιρετικά εστιατόριά της.

Θα επισκεφθείς τα Αρχαία Στάγειρα και τη γύρω περιοχή!

….εκεί που πριν από χιλιάδες χρόνια γεννήθηκε ο Αριστοτέλης, ο δάσκαλος του Μέγα Αλέξανδρου. Θα περπατήσεις στο λόφο ανάμεσα στο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο και στο καταπράσινο Αριστοτελικό Όρος.

Θα ξεναγηθείς ανάμεσα στα ευρήματα της πόλης και θα αγναντέψεις και θα φωτογραφηθείς τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής – εκεί που χρωματίζονται τα διαυγή νερά, ανάλογα με το φως του ήλιου. Θα κολυμπήσεις κοντά στα ευρήματα, σε έναν από τους πιο όμορφους και παρθένους θαλάσσιους κόλπους.
Θα επισκεφθείς της μυδοκαλλιέργειες του Στρυμωνικού Κόλπου, θα απολαύσεις βαρκάδα μέχρι τη νησίδα «Κάπρος» της Ολυμπιάδας, θα απολαύσεις τσίπουρο και ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες στις εξαιρετικές ταβέρνες της παραλίας, θα πιεις καφέ και θα ζητήσεις πρωινό στα cafe της ίδιας περιοχής.

Ο παράπλους του Αγίου Όρους, Πρέπει να τον πραγματοποιήσεις!

Θα δείς ένα θέαμα μοναδικό στον κόσμο : τα μοναστήρια της δυτικής όχθης της Ιερής Πολιτείας, τα οποία συνθέτουν βυζαντινό σκηνικό πραγματικής μεγαλοπρέπειας. Στη συνέχεια θα γευματίσεις στα επιλεγμένα restaurants της Oυρανούπολη και αμέσως μετά θα επισκεφθείς τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους και τη Μονή Ζυγού (+30 2377071585) – το μοναδικό αγιορείτικο μοναστήρι που μπορούν σήμερα να επισκεφθούν γυναίκες.

Μήνας του μέλητος

στην Ανατολική Χαλκιδική

Ανακάλυψε τον προορισμό των ονείρων σου

Η Αμμουλιανή

Εάν δεν επιλέξεις να μείνεις στην Αμμουλιανή, δηλ. στο μοναδικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, τότε θα πρέπει να το επισκεφθείς οπωσδήποτε : με μήκος 6 μόλις χιλιόμετρα, περιβάλλεται από αμέτρητες αμμώδεις παραλίες, όλες φημισμένες για τη διαύγεια του θαλασσινού νερού! Το πόσο κρυστάλλινα είναι τα νερά της Αμμουλιανής δεν το πιστοποιούν ούτε οι φωτογραφίες, ούτε οι «γαλάζιες σημαίες», με τις οποίες είναι πιστοποιημένες όλες οι παραλίες της. Το αποδεικνύει η προσέλευση των επισκεπτών. Κάθε καλοκαίρι οι 600 μόνιμοι κάτοικοι υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες για να τους προσφέρουν τη σπιτική, νησιώτικη φιλοξενία τους και να τους περιποιηθούν «αγκαλιάζοντάς» τους, σα να ήταν δικοί τους συγγενείς!

Κολύμπησε οπωσδήποτε στις «Αλυκές», την πιο πολυφωτογραφημένη και αγαπημένη θαλάσσια «γωνιά», απόλαυσε την ηρεμία που προσφέρει η παραλία «Καραγάτσι», πρόσφερε στον εαυτό σου την προσιτή πολυτέλεια του καθημερινού μπάνιου στον «Άη Γιώργη» και στη «Μεγάλη Άμμο», κάνε το θαλάσσιο γύρο του νησιού, νοικιάζοντας βάρκα (δεν απαιτείται δίπλωμα) και επιδόσου στο υποβρύχιο ψάρεμα στις βόρειες βραχώδεις ακτές!

Στην Αμμουλιανή θα φάς τα πιο φρέσκα ψαρικά που έχεις ποτέ δοκιμάσει! Το νησί διαθέτει μεγάλο αλιευτικό στόλο και έτσι θα βρεις αλιεύματα «ωρών» – άλλωστε εκεί «το χθεσινό ψάρι δεν θεωρείται φρέσκο»!!!

Κολύμπησε στην Κομίτσα

Στους θαλάσσιους κόλπους της οι χρυσές παραλίες – λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας – θα σε κάνουν να ξεχάσεις το χρόνο και να θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί.

…και στις ατέλειωτες παραλίες της Ιερισσού και των Πυργαδικίων

….εκεί που το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού γίνονται ένα! Ονειρέψου!

Φωτογραφίες

Περισσότερες εμπειρίες