Οι κήποι και τα κτήματα

Το αποδεικνύουν οι εύφοροι κήποι και τα κτήματα, τα οποία καλλιεργούνται στους λόφους, στις πλαγιές και στις χρυσές πεδιάδες της περιοχής, παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα.

Από βιολογικό ζαρζαβάτι μέχρι μανιτάρια, από βότανα μέχρι φρούτα, από λεβάντες μέχρι σιτηρά, από ελαιώνες μέχρι μποστάνια, από αμπελώνες μέχρι ελατοκαλλιέργειες ο προορισμός τα έχει όλα! Το μεράκι των ντόπιων και η αγάπη τους για το γενεσιουργό χώμα καταλήγει σε μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον τόπο, μέσα από την οποία γεννιέται η ντόπια παραγωγή ως προϊόν της γης εκείνων που την φρόντισαν.

Σε πολλά κτήματα της περιοχής μπορείς να οργανώσεις κοινωνικές εκδηλώσεις. Το φυσικό περιβάλλον και οι πολύ καλές υπηρεσίες εξασφαλίζουν την επιτυχία και αποζημιώνουν την επιλογή.

Μην ξεχάσεις:

  • Να επισκεφθείς τις βιολογικές καλλιέργειες ρόδων στο Παλαιοχώρι και λεβάντας στο Ξηροποτάμι, Προμηθεύσου αιθέρια έλαια και αρωματικά παράγωγα.
  • Να ξεναγηθείς στο κτήμα της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου – στο δρόμο από το Στρατώνι προς την Ιερισσό και να ενημερωθείς για την εκτροφή γριβαδιών στην πανέμορφη λιμνούλα του.

Είναι μεγάλη η αγάπη των ντόπιων

για τη γη και τις καλλιέργειες

Φωτογραφίες

Περισσότερα για τη Γαστρονομία